Nuanta pielii tale este cea care se observa cu ochiul liber, la suprafata si se poate schimba in functie de expunerea la soare sau de diversele afectiuni ale pielii. Subtonul este nuanta calda, neutra sau rece a tenului tau si ramane mereu aceeasi. Determinarea acestuia este extrem de importanta in alegerea fondului de ten potrivit sau a machiajului. Daca fondul de ten arata in ambalaj exact ca nuanta pielii tale, dar cand il aplici arata total diferit, nu este neaprat de o calitate inferioara, ci pur si simplu ai ales tu un subton gresit.

Desi important in alegerea machiajului, a rujului sau chiar a nuantei parului, subtonul pielii tale este destul de greu de identificat. Exista insa cateva metode care te ajuta sa iti dai seama mai usor.

De exemplu, daca atunci cand faci plaja te bronzezi repede si pielea ta nu se inroseste, atunci inseamna ca ai un subton cald, in nuante de galbui. Pielea care se arde imediat cand intra in contact cu soarele, are mai putina melanina si indica un subton albastrui, rece. Se incadreaza in aceasta categorie persoanele cu pielea rozalie sau cele cu pistrui care se inrosesc rapid. Subtonul neutru este o combinatie intre subtonul albastrui si cel galbui si caracterizeaza persoanele cu pielea maslinie.

Iti poti identifica subtonul, orientandu-te si dupa culoarea venelor. Priveste-ti venele de la inchietura mainii in lumina. Daca acestea par albastre, inseamna ca ai un subton rece, iar daca sunt mai degraba verzui, ai un subton cald. Persoanele cu subton neutru nu reusesc sa distinga daca venele lor sunt albastrui sau verzi, diferenta de nuanta fiind foarte mica.

Daca esti roscata, cu pielea deschisa alege nuante de corai, bej, somon.

Persoanele blonde cu pielea deschisa la culoare ar trebui sa opteze pentru nuante de roz si rosu deschis.

Satenele cu acelasi tip de piele se regasesc in aceeasi categorie ca si blondele, iar brunetele cu tenul mai inchis pot opta pentru roz intens sau ruso cherry.

Tu ai descoperit ce nuanta are subtonul pielii tale?